„Vinska galerija Vukoje“ je ucrtana i nezaobilazna tačka itinerera svakog individualnog turiste, vinskog hodočsnika i svakog organizovanog putovanja iz regiona, Evrope i prekookeanskih zemalja. U potrazi za upoznavanjem „zemlje iz kamena“, gdje raste sve ono što ne raste nigdje na planeti, i doživljajem vrhunca eno-gastronomije ovaj velelepan objekat je u protekloj sezoni ugostio preko 50000 hedonista.

Kuhinja Vinske galerije predstavlja poštovanje prema bojama, mirisu, tradiciji, jedinstvenim emocijama velikog kulinarskog bogatstva kao i bogatstva magične Hercegovine sljubljene sa talentom i strašću maštovite i inovativne kuhinje. Plodovi toga su najbolja jela okupana u hercegovačkom aromatičnom bilju od povrća i voća iz sopstvenog uzgoja, autohtonog trebinjskog jagnjeta sa zanoveti, gatačkog teleta, čuvene bilećke jarčevine, riječne ribe, mliječnih proizvoda iz Nevesinja koja se spajaju u spektar kroz jedan potpuno drugačiji i jedinstven koncept kuhinje. Za magiju koja se iz kuhinje širi na sva tri nivoa ovog objekta zaslužan je jedan od najboljih regionalnih kuvara – Vladan Simić.

 

Vinska Galerija
Vinska galerija

Vinska galerija Vukoje se nalazi na petom, šestom i sedmom spratu najbolje vinarije u jugoistočnoj Evropi koja svojim posjetiteljima nudi jedinstven panoramski pogled na grad Trebinje i vinograde Zasad polje i nezaboravan ambijent sa predivnim botaničkim vrtom gdje u mirisu hercegovačkog bilja i mediteranskom povjetarcu doživljavate nezaboravne trenutke. Ovaj objekat je višenamjenskog tipa sa restoranom koji ima 300 mjesta, vinotekom, tapas barom i dva lounge-a i koji je kao takav osmišljen da odgovori na sve zahtjeve istinskih hedonista. Certifikovani somelijeri, ljubazno i edukovano osoblje su uvijek na usluzi pri izboru vrhunskih vina ovoga više puta nagrađivanog podruma i njihovo sljubljivanje sa hercegovačkim delicijama. Takođe će Vam prezentovati vina u vinoteci sa velikim zadovoljstvom, provesti Vas podrumima osam metara ispod zemlje i edukativno pristupiti prezentaciji proizvodnje vrhunskih vina koja su dobitnici mnogobrojnih nagrada na vinskim smotrama u Parizu, Ženevi, Briselu, Milanu, Pragu, Bergamu i Beču.