Restoran “Villa Pergola”, eno-gastronomski remake porodice Vukoje

Nove eno-gastronomske priče iz starog restorana u kom je sve i počelo 1982. godine su priče u čije je uvode vješti vinski pripovjedač utkao Hercegovinu, njene okuse i boje, mirise kamena i Mediterana, a tek onda konzumiranje vina i hrane.

Villa Pergola 1

 

 

 

 

 

 

 

Pričajući ih na taj način porodica Vukoje ispričala je i priču o “Villa Pergola” remake-u priče o restoranu “Košuta” otvorenom prije više od tri decenije. Na mjestu gdje se danas nalazi “Villa Pergola”  počele su i priče o vinima uz koja se danas veže ova porodica i  nabrajanje međunarodnih nagrada koje je dobila vinarija “Vukoje 1982”.
U ovom novom eno-gastronomskom scenariju i gostu je data sloboda da priču o tradicionalnoj kuhinji  istočne Hercegovine sam ispisuje birajući, po  podrumskim cijenama, vrhunska vina vinarije “Vukoje 1982” i jela iz domaće kuhinje istočne Hercegovine. Slažući vina i hranu na ovaj način porodica Vukoje eno-gastronomiju stavlja u drugačiju ravan od one koja nam se obično nudi, a gostu daje priliku da ispriča priču koja se ne priča tek tako, priče radi.
U sklopu “Villa Pergola” nalazi se i deset novoizgrađenih i moderno opremljenih soba čija imena mirišu ljekovitim hercegovačkim biljem što vas ponovo vodi na početak priče o Hercegovini, njenim mirisima i okusima.
Villa Pergola 3

 

 

 

 

 

 

Villa Pergola 2

 

 

 

 

 

 

Villa Pergola 6

 

 

 

 

 

Villa Pergola 4

 

 

 

 

 

 

Villa Pergola 8