Dvostruka pobjeda Podruma Vukoje 1982

vino-vukoje-1

Najuticajniji portal na prostoru  ex Yu, vino.rs napravio je listu najboljih regionalnih vina i I mjesto u konkurenciji bijelih i crvenih osvojio je „Podrum Vukoje 1982“.

Tako je u kategoriji bijelih vina za najbolje vino proglašena Žilavka berba 2015, a za najbolje Crveno vino proglašen je Vranac Rezerva Vukoje 2010. Ovaj dvostruki trijumf je veliki uspijeh za Vinariju Vukoje kao i za čitavo Hercegovačko vinarstvo.

Hercegovačka Žilavka 2015 Vukoje, punog ukusa i specifičnih aroma mediteranskog bilja još jedan je trijumf Radovana Vukoja kao vinara koji osluškuje pre svega podneblje, a ne vinske trendove. Vino je proizvedeno od grožđa iz Carskih vinograda Ušće, specifičnog mikrolokaliteta udaljenog 10 kilometara od Trebinja i predstavlja još jedan trijumf teroara i tradicije opstanka na posnom Hercegovačkom kršu.

vukoje2_0

Trebinjski Vranac Vukoje Rezerva 2010 iz vinarije Podrumi Vukoje 1982 izdvojio se između nekoliko favorita u ovoj kategoriji. U pitanju je autentično vino podneblja, još mlado ali prepuno finese i iznenađujuće elegancije za ovu notorno robusnu sortu. Fantastičan buke voćnih aroma naginje višnji i uz izražene kiseline i zaokružene tanine čine ovo moćno i skladno vino, sa još dosta vremena ispred sebe, ne samo ponosom Podruma Vukoje, već čitave Hercegovine!

Također, među posebno izdvojenim vinima spomenut je Vukoje 30 Syrah berba 2013. Među vinima sa dobrim odnosom cijene i kvaliteta izdvojeno je Tvrdoško vino berba 2013.